2021-06-09 13:32:02• hírek • Bede Emőke

Folytatódik az oltási maraton. Mutatjuk, hol lehet kérni a Johnson&Johnson vakcináját

A belügyminisztériumi szervek és a közegészségügyi igazgatóság vezetőivel egyeztetett szerdán Altfatter Tamás prefektus, s a találkozón egyebek mellett a Szatmár megye területén üzemelő oltóközpontok költséghatékonyabbá tétele is szóba került.

A kormánymegbízott elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Szatmár megye a legalacsonyabb fertőzöttségi rátával rendelkező területek közé tartozik, viszont azt is hangsúlyozta, hogy az oltási kampányt még lehetne javítani. Annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegyék a lakosság immunizációjának folyamatát és csökkentsék a költségeket, a következő időszakban átszervezik az megyei oltóközpont-hálózatot és azok nyitvatartási rendjét.


Altfatter azon kérése nyomán pedig, hogy az oltást elérhetővé tegyék a megye vidéki lakosai és a mozgásukban korlátozottak számára is, a közegészségügyi igazgatóság mobil oltócsapata csütörtökön Nagytarnára települ ki, ahol a helyieken kívül a Batarcs községből érkezőket is oltják majd, ezt követően pedig a polgármesterek kérésére vonulnak majd terepre.


A prefektusi hivatal emellett arról is beszámolt, hogy az előttünk álló hétvégén folytatódik az oltási maraton:

  • Június 11., péntek, 8-tól 16 óráig Avasfelsőfaluban, az élelmiszerpiacon
  • Június 12., szombat, 8-tól 16 óráig a szatmári Nagypiacon
  • Június 13., vasárnap, 8-tól 16 óráig a szatmári Ócskapiacon, illetve a régi központban, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye által szervezett esemény keretében.

Az oltás továbbra is a Johson&Johnson által gyártott, egydózisú Jahnssen vakcinával történik, az erről szóló oltási igazolást az érintettek pedig már a helyszínen átvehetik. Előjegyzésre továbbra sincs szükség, az oltakozóknak csupán a személyi igazolványukat kell magukkal hozniuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: